Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Για το ΕΣΠΑ και τον σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων

Έκανε δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Κατά τη διάρκεια
συνέντευξης Τύπου στην Τρίπολη, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Φώτης Χατζημιχάλης, αναφέρθηκε στα θέματα που έχουν σχέση με το ΕΣΠΑ και την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της περιοχής...

Ο κ. Χατζημιχάλης δήλωσε ότι θα υπάρξει απορρόφηση των πόρων που είναι διαθέσιμοι για την Περιφέρεια και που έχει ήδη αυτή δεσμευθεί προς το Υπουργείο. Πρόκειται για ένα ποσό της τάξεως των 53 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Χατζημιχάλης τόνισε χαρακτηριστικά: ‘’ Έχει ανοίξει όλο το ΕΣΠΑ. Λίγο αργότερα θα προχωρήσουν και τα θέματα των υποδομών υγείας που αφορούν ποσά της τάξεως των 48 εκατομμυρίων ευρώ.’’

Στο ‘’καυτό ζήτημα’’ των απορριμμάτων, ο γενικός γραμματέας υπενθύμισε ότι ολοκληρώνεται σύντομα ο νέος και αναθεωρημένος περιφερειακός σχεδιασμός. ‘’Σύντομα θα πάρουμε στα χέρια μας την μελέτη και θα προχωρήσουμε άμεσα στην έγκρισή της ώστε να ανοίξει ο κοινωνικός διάλογος με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Η δημόσια διαβούλευση θα κρατήσει 45 ημέρες. Μετά θα πάμε στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού και στην έναρξη της υλοποίησή του.

Στο μεταβατικό στάδιο μέχρι το τέλος αυτής της ολοκληρωμένης διαχείρισης, θα πρέπει η Περιφέρεια να δώσει μία προσωρινή λύση με οργανωμένο τρόπο’’, τόνισε χθες απ’ την Τρίπολη ο κ. Χατζημιχάλης.

Ο γενικός γραμματέας αναφέρθηκε και στον τομέα της ανακύκλωσης τονίζοντας ότι και αυτή πρέπει να ενταθεί και να εξαπλωθεί τάχυστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου